Menu

Four

Autor: Maciej Obara Special Quartet
Cena: 35 PLN

Płyta, na której Maciej Obara zagrał z czołowymi amerykańskimi muzykami: Ralphem Alessim, Nasheetem Waitsem oraz Markiem Heliasem. Wydana przez Instytucję Kultury Ars Cameralis w 2009 roku.

„Granie muzyki z Maciejem to wielka przyjemność. Jest on muzykiem namiętnym, o wrażliwości stworzonej do improwizacji”. Ralph Alessi

„Praca z Maciejem Obarą to przyjemność. Daje z siebie wszystko, a nawet więcej. Z niecierpliwością oczekuję wydania tego nagrania, które jest owocem spotkania wspaniałych muzyków i wspaniałych ludzi”. Mark Helias

Recenzja albumu, którą Kajetan Prochyra napisał dla jazzarium.pl jest dostępna TUTAJ (po kliknięciu otworzy się nowa karta przeglądarki)

*Dokonując zakupu albumu, akceptujesz warunki regulaminu sklepu internetowego (dostępny TUTAJ → po kliknięciu otworzy się nowa karta przeglądarki)

O artystach

Maciej Obara Special Quartet

Maciej Obara – saxophone
Ralph Alessi – trumpet
Nasheet Waits – drums
Mark Helias – double bass

Maciej Obara jest absolwentem Instytutu Jazzu i Muzyki Rozrywkowej katowickiej Akademii Muzycznej. Współpracował m.in. z Tomaszem StańkąAntoine RoneyemDominikiem WaniąGardem Nilssenem i wieloma innymi.

Dyskografia

2007 Maciej Obara Trio → „Message from Ohayo”
2008 Maciej Obara Trio → „I Can Do It”
2010 MaMuGe (Obara, Lindberg, Sorgen) → „Three”
2010 Maciej Obara Special Quartet → „Four”
2011 Maciej Obara Quartet → „Equilibrum”

Maciej Obara jako sideman:
2008 Maciej Grzywacz Quartet → „Fourth Dimension”
2008 Tomasz Stańko → muzyka do spektaklu „Terminal 7”
2009 Fonda/Stevens Group → „Live in Hipnoza”
2011 Piotr Damasiewicz → „Hadrons”

Zamów publikację

Four
Cena: 35 PLN

Wiadomość ze szczegółami dotyczącymi zakończenia procesu zamówienia publikacji przyjdzie na wskazany przez Państwa adres mailowy w ciągu dwóch dni roboczych.

    Wysyłając zamówienie akceptujesz regulamin sklepu Ars Cameralis. Z regulaminem sklepu zapoznać się można pod adresem: www.cameralis.art.pl/regulamin

    Polecamy

    • Obrazy zmieniającego się świata. Fotografie Górnego Śląska

      Album fotograficzny prezentujący pejzaż społeczny oraz historię regionu w okresie Powstań Śląskich.

    • Korfanty. Komiks historyczny — wydanie drugie

      Krzysztof Wyrzykowski, Sławomir Zajączkowski

      Drugie, pokolorowane wydanie komiksu poświęconego politycznej działalności Wojciecha Korfantego.

    • Tropy NaDziko — Postantologia

      Wojciech Brzoska, Radosław Kobierski, Arkadiusz Kremza, Paweł Lekszycki, Bartłomiej Majzel, Maciej Melecki, Grzegorz Olszański, Paweł Sarna, Krzysztof Siwczyk / Wybór, opracowanie i komentarz: Dariusz Pawelec

      Zbiór poetycki podsumowujący szalone i istotne pod względem socjologicznym i literackim zjawisko, którym jest Trupa Poetycka NaDziko.

    • Dziennik Jurajski

      Wojciech Prażmowski

      Dwutomowa publikacja, na którą składają się: dziennik ze wspomnieniami i fotografiami autora oraz notes na własne zapiski.

    • Samotny Spacerowicz

      Zhu Hao / Tłumaczenie: Jarek Zawadzki

      Książka poetycka chińskiego poety, w której wierszom towarzyszą fotografie zrobione przez artystę w Katowicach.

    • W królestwie bezrozumności / In the Realm of the Senseless

      Jake i Dinos Chapman

      Katalog do niezwykłej wystawy realizowanej w ramach ⅩⅨ Festiwalu Ars Cameralis.

    • Peter i Pierre. Pierre Alechinsky i Peter Bramsen — czterdzieści lat przyjaźni artystycznej

      Pierre Alechinsky, Peter Bramsen

      Katalog do wystawy ukazującej współpracę litografa z artystą, których przyjaźń rozpoczęła się jeszcze w latach 60. ubiegłego wieku.

    Ta strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapewnienia wygody przy korzystaniu z pełnej funkcjonalności. Warunki przechowywania i dostępu do plików cookies można zmienić w ustawieniach przeglądarki.